March 19, 2020

Hackeja la teva finestra amb Scratch. Activitat creativa en família

Ara que, degut al confinament pel COVID19, ens mirem el món des de la finestra, us proposo una activitat familiar creativa per fer amb Scratch. 

Feu una foto d'una finestra de casa, i fent servir Scratch, convertiu-la en un videojoc, o en una història animada, un projecte artístic, etc. Les possibilitats són infinites, només cal posar-hi imaginació.

Us comparteixo tres exemples i us dono uns consells.

Exemple 1:


Exemple 2:


Exemple 3:


D'acord, això és molt guai, però com ho fem?

Si és el primer cop que sentiu a parlar de Scratch, visiteu la web, registreu-vos, feu clic a "Crear", i comenceu a explorar una mica. Podeu fer algun dels tutorials que la mateixa web us proposarà. Ja veureu que és molt senzill!

Si ja coneixeu una mica Scratch, aquí us comparteixo uns passos molt senzills per convertit una fotografia d'una finestra en una animació digital. Però només són exemples, feu volar la vostra imaginació!

1. Ja hem fet la foto. I ara què? 

Aneu a Scratch, creeu un projecte nou, i afegiu la vostra foto com a personatge des del vostre ordinador. Ara, aneu a "vestits", i amb l'editor de dibuix podeu modificar la foto, per exemple retallar la part interior de la finestra, per poder fer que hi passin coses a dins. Després podeu programar aquest personatge per centrar-lo i enviar-lo al davant (així els altres personatges passaran per darrere).



2. Afegim un escenari i altres personatges

En aquest exemple hem buidat la finestra, i ara podem posar-hi unes vistes més boniques. Podem fer servir una foto nostra, un dibuix, un paisatge d'internet, etc. Afegiu-lo al projecte Scratch com a escenari. Després afegiu altres personatges! En aquest exemple jo hi he afegit dos ocells i un mag.


3. Crea el teu joc o història

Quan ja tens tots els elements que volies, ara ve el més divertit: exploreu com programar-los per fer que passin coses en el vostre projecte. Per exemple fer que els personatges es moguin, que parlin, que dibuixin... No tingueu por a equivocar-vos! Per exemple, els meus ocells es mouen així:


Important: quan acabeu el vostre projecte, compartiu-lo a la web de Scratch, i després afegiu-lo a aquesta galeria, així els podrem anar veient, i el vostre projecte en podrà inspirar d'altres.

I si el compartiu per xarxes socials, feu servir els hashtags #HackYourWindow i #ScratchAtHome.



0 comments:

Post a Comment